If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така пак показвам за неразбралите делкото е на hristo58 Bosch същото което е монтирано на колата ади сега господин разбирач Mordohy да ми обясниш аджеба как така не се върти това делко ? щото аз съм прост човек от село и знам само да паса овцете от снимката се вижда ясно че основата е гладък цилиндър и няма начин да не се върти защото това означава че не може да се дава предварение или закъснение ?
Не ща да се заяждам,ама между може и не бива има голяма разлика.Вакуума се вади без да се сваля делкото,но щом искаш да си развалиш заводската центровка - твоя воля!Повече няма да се обаждам!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Значи аз без да твърдя че съп прав мисля че предварението или закаснението пре работишти вакуми си го прави самата кола , тук няма потенциометър като на жигула и да го нагласяш сам
Има центробежен и вакуумен регулатори и при Бош и при Марели делко...
С тях се контролира изпреварването в градуси...доста е сложно и за обяснение и за изпълнение ако се прави както трябва.
Търсените стойности на изпреварването на запалването са:
8 гр. +/- 1 гр. преди ГМТ при 900 об./мин.(първоначално изпреварване)
и максимално изпреварване 36 гр. +/- 1 гр. преди ГМТ при 4500 об./мин.
Има центробежен и вакуумен регулатори и при Бош и при Марели делко...
С тях се контролира изпреварването в градуси...доста е сложно и за обяснение и за изпълнение ако се прави както трябва.
Търсените стойности на изпреварването на запалването са:
8 гр. +/- 1 гр. преди ГМТ при 900 об./мин.(първоначално изпреварване)
и максимално изпреварване 36 гр. +/- 1 гр. преди ГМТ при 4500 об./мин.
Точно така и в менюала е описано как се прави цемтровка ... ето и точно за какво става въпрос :
If the timing marks do not line up, loosen the distributor lock bolt and rotate the distributor clockwise to retard or counterclockwise to advance the timing
Във случая отдавна 33йката е загибила възможносто да бъде центрована по заводските показатели поради простата пречина че сичко е амортизирано и хлабините и луфтовете са други ,опитай без много да разглобяваш за да не влизаш във филми , ама ти си знаеш
Днес след 3 часа чупене на пръсти ... по колата смених глупавия вакуум регулатор и ... се оказа напразно ... и като развалих помпата на съеденителя долната след като завих маркуча който се опира в делкото резбата на този маркуч или на помпата се развали ... защото изглежда е подвела накриво щуцера .... и сега успешно колата вече не е в движение
Ако щете вярвайте ама съм се качвал върхо двигателя на трента трето да измъкна или раздвижа някой делко.Иначе взимаш един спреи пръскаш яко- разхлабваш делкото дори свали и гайката която държи държача на делкото-на самото делко има нещо като вдлъбнатини взимаш една отверка по-тъпа да е и с едно чукче почваш да го почукваш малко наляво малко надясно-мисля че съм ясен.
Така след като цял ден се занимавах да извадя помпата... се оказа че както делкото и тя се е заварила за блока и така ... вече няма начин да се направи каквото и да е от тук нататък всичко е безполезно ... всички опити да се извади тази помпа от блока се оказаха без успешни ... вероятно ако я грея с оксижен може би ще стане но ... ще се унищожат още една камара неща и за това спирам до тук.
Колата освен да я почвам на части да я продавам няма какво друго да я правя жалко вървеше добре... преди няколко дни.
Comment